top of page

Driewerf is een jazztrio. Martijn Bos (piano), Teake Ettema (contrabas), en Roy Bult (drums) laten zich voor hun muziek inspireren door grote voorbeelden uit de jazz en popmuziek. Met als voorbeelden onder andere The Bad Plus en van de trio's van Avishai Cohen en Esbjörn Svensson zijn de heren hun eigen sound en repertoire gaan ontwikkelen. Inmiddels bestaat het repertoire bijna geheel uit eigen composities en verrassende arrangementen van popklassiekers. 

 

Driewerf is een jazztrio... ongeveer dan toch... Denk niet aan standards, en vier-in-de-maat swing. Lyrische melodieën over originele akkoordenschema’s in soms onverwachte maatsoorten leveren boeiende composities die vakkundig gespeeld worden. Soms funkt het, soms groovet het subtiel, soms danst het, soms gromt het, en soms zou je het het beste kunnen omschrijven als kamermuziek met een lichte inslag. Vanaf compleet uitgeschreven, Satie-achtige composities tot en met intense groepsimprovisaties komt er van alles langs. 

 

Driewerf is een jazztrio, dat kan verrassen en meevoeren. In dromerige sferen, of hectische, hermetische stukken, de heren van Driewerf leggen met passie, humor en toewijding hun muzikale zielen voor u open. 

bottom of page